Játra na smetaně s tymiánem

Lehce netradiční příprava jater, které se není třeba obávat. Ve výsledku má jídlo jemnou chuť po smetaně.


3.04x
30 min

Ingredience

1 stroužekčesnek
0.5 kscibule
1-2 snítkytymián
20 mlwhisky
200 mlsmetana ke šlehání
600 gkuřecí játra

podle chuti

sůl
mletý pepř

podle potřeby

rostlinný olej

Postup přípravy

Játra odblaníme a nakrájíme na kousky. Cibuli s česnekem oloupeme.

Na pánvi rozehřejeme olej a játra na něm zprudka orestujeme. Poté je vyjmeme a uchováme v teple.

Ve výpeku necháme zezlátnout na jemno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a lístky tymiánu. Podlijeme koňakem či whisky a alkohol necháme vypařit. K játrům vlijeme smetanu, osolíme, opepříme a ještě krátce prohřejeme.

Játra na smetaně s tymiánem podáváme nejlépe s rýží.
user-icon

autor Hanka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Játra na smetaně s tymiánem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.