Játra Káledža sur

Netradiční recept na přípravu vepřových jater v troubě.


3.0108x
45 min
1×

Postup přípravy

Cibuli a česnek očistíme. Cibuli nakrájíme na silnější kolečka, česnek na tenčí plátky. Játra odblaníme, omyjeme a nakrájíme na plátky.

Olej smícháme se sójovou omáčkou, kečupem, kokosovou moučkou a cukrem. Podle chuti přidáme sůl, pepř a chilli koření. Ze všeho vymícháme kašičku.

Troubu předehřejeme na 180 °C. Pekáček lehce vytřeme olejem nebo máslem. Rozložíme do něj cibuli a posypeme ji česnekem. Játra obalíme v těstíčku a rozložíme je na cibuli s česnekem.

Játra Káledža sur pečeme v předehřáté troubě asi půl hodiny.

Upečená játra Káledža sur podáváme horká. Přílohu volíme podle vlastní chuti. Játra jsou nejlepší s rýží, ale s chlebíkem to taky není špatné.
user-icon

autor Jařenka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Játra Káledža sur

Zpět na recept