Jarní zelená polévka

Polévka hodící se na Velikonoce nejen pro svoji barvu, ale i pro množství vitamínů po zimě. Používáme vše, co zrovna vyroste a je zelené.


4.47x
35 min
1×

Ingredience

sůl
pažitka
1 lžičkavegeta
2 hrnkyšťovík
4 ksbobkový list
1 kelímekzakysaná smetana
0.5 kghovězí maso
naťová cibulka
4 ksvejce natvrdo
čerstvá petrželka
4 kuličkycelý černý pepř
6 ksnové malé brambory
0.3 hlávkynové hlávkové zelí

Postup přípravy

Maso dáme vařit doměkka, nejlépe den předem. Do jiného hrnce dáme vařit brambory nakrájené na čtvrtky (i staré, ale není to ono), zelí nakrájené na kostky, s bobkovým listem, celým černým pepřem a solí. V polovině vaření přidáme na proužky nakrájený šťovík, na kroužky nasekanou zelenou cibulku, na kostky nakrájené maso, dolijeme vývarem z masa, přidáme vegetu a vše dovaříme. Na talíř položíme půlku vařeného vejce, usekaný kopr s petrželkou a pažitkou. Přelijeme polévkou tak, aby každý měl i čtvrtky brambor. Navrch ozdobíme lžičkou zakysané smetany. Jarní polévka je opravdu zelená a trochu nakyslá, ale právě s vejcem je opravdu velikonoční a velmi osvěžující. Doba přípravy je uváděna kromě vaření masa. Suroviny jsou uvedeny na 2 l jarní zelené polévky. Počet vajec je podle počtu strávníků.
user-icon

autor alouch

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Jarní zelená polévka

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Ukrajinská
K příležitosti
Velikonoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena