Jarní zelená polévka

Polévka hodící se na Velikonoce nejen pro svoji barvu, ale i pro množství vitamínů po zimě. Používáme vše, co zrovna vyroste a je zelené.


4.47x
35 min
1×

Postup přípravy

Maso dáme vařit doměkka, nejlépe den předem.

Do jiného hrnce dáme vařit brambory nakrájené na čtvrtky (i staré, ale není to ono), zelí nakrájené na kostky, s bobkovým listem, celým černým pepřem a solí.
V polovině vaření přidáme na proužky nakrájený šťovík, na kroužky nasekanou zelenou cibulku, na kostky nakrájené maso, dolijeme vývarem z masa, přidáme vegetu a vše dovaříme.

Na talíř položíme půlku vařeného vejce, usekaný kopr s petrželkou a pažitkou. Přelijeme polévkou tak, aby každý měl i čtvrtky brambor. Navrch ozdobíme lžičkou zakysané smetany.

Jarní polévka je opravdu zelená a trochu nakyslá, ale právě s vejcem je opravdu velikonoční a velmi osvěžující. Doba přípravy je uváděna kromě vaření masa. Suroviny jsou uvedeny na 2 l jarní zelené polévky. Počet vajec je podle počtu strávníků.
user-icon

autor alouch


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jarní zelená polévka

Zpět na recept