Sterilovanou kukuřici necháme okapat. Okurku omyjeme (můžeme i oloupat) a několik plátků odložíme stranou. Také pár ředkviček (včetně mladé natě) ve středu dáme stranou. Ředkvičky, okurku i oloupanou kedlubnu nakrájíme na kostičky. Pažitku nasekáme nadrobno.
Na talíř dáme oprané salátové listy. Na ně potom klademe vždy po 1/4 připravenou zeleninu - ředkvičky, okurky, kedlubnu a kukuřici. Do středu umístíme plátky okurky a ředkvičky s natí.
Na dip smícháme kysanou smetanu, kečup nebo rajčatový protlak a sekanou pažitku. Dochutíme bylinkovou solí, pepřem, pár kapkami citronu a cukrem. K dipu můžeme přidat i jiné oblíbené bylinky. Dip podáváme samostatně v jiné misce.
Jarní salát s kukuřicí podáváme jako chutnou přílohu k různým pokrmům.