Jarní řezy

Recept na velmi dobrý zákusek k nejrůznějšímu pohoštění.


4.144x
45 min
2×

Postup přípravy

V misce si utřeme do pěny cukr krystal, Heru a nastrouhané ořechy. Poté přimícháme mouku a nakonec lehce vmícháme ušlehaný sníh z bílků. Těsto rozetřeme na papírem vyložený plech. Vrstva těsta by neměla být veliká, řezy jsou nízké, lehký zákusek. Neměla by to být vysoká buchta. Plát pečeme ve vyhřáté troubě na 160 °C. Než se plát upeče, tak si v misce utřeme žloutky, cukr moučku a sáček vanilkového cukru. Poleva je dobře utřená, pokud je světle žlutá a dělá mírně bubliny. Tuto polevu roztíráme na upečený, ale trochu vychladlý plát (nesmí být ani horký - poleva by dělala bubliny, ani studený - poleva by se už nepřilepila a odpadávala by). Je dobré ji pokládat tak 5 - 10 minut poté co vyndáme upečený plát z trouby. Hotové jarní řezy necháme ještě tak hodinku vychladnout, aby poleva ztvrdla.
user-icon

autor Barca

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Jarní řezy

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena