Jarní pikantní závitky

Jednoduché válečky z vepřového masa a zeleniny, vegetariáni vynechají maso.


5.06x
60 min

Postup přípravy

Mouku a škrob přesejeme do misky. Přidáme sůl ,vodu a mícháním získáme hladké těsto bez hrudek, které necháme na 30 minut odpočinout.

Mezitím si připravíme náplň. Umytou a očištěnou zeleninu (celer, cibulky, velká mrkev, zelí) nakrájíme na 6 cm velké proužky. Umyté a osušené maso nakrájíme na malé kostičky.

Na pánev wok nalijeme arašídový olej a maso lehce orestujeme, přidáme zeleninu, zelí až ke konci vaření, nakrájenou na proužky, podlijeme sojovou omáčkou. Asi v půlce vaření přidáme zelí. Zelenina musí být měkká a zároveň křupavá. Přidáme pikantní feferonku, promícháme a necháme vychladnout.

Připravené těsto promícháme a na teflonové pánvi, kterou trošku pomažeme arašídovým olejem, opékáme placky z obou stran. Snažme se placky dělat co nejtenčí, skoro průhledné. Jedna placka by měla mít cca 18 cm.

Na hotové placky lžící pokládáme uvařenou směs a závitky zabalíme.Takto pokračujeme do vyčerpání placek a náplně.

Hotové zabalené válečky opečeme ve vařicím arašídovém oleji pěkně dozlatova.

Jarní pikantní závitky podáváme jako chuťovku se sojovou omáčkou. Podáváme teplé.
user-icon

autor null


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jarní pikantní závitky

Zpět na recept