Jarabáčci

Nadívaní ptáčci je recept na dobrý oběd třeba s rýží.


5.012x
60 min
4×

Ingredience

5 dkgslanina
sůl
1 ksvejce
1 lžícemáslo
grilovací koření
plnotučná hořčice
4-6 plátkůtelecí maso
20 dkgmleté telecí maso
mletý černý pepř

podle potřeby

vývar
tuk
mouka

náplň

1 kscibule
5 lžicdušená rýže

Postup přípravy

Na náplň do ptáčků smícháme vařenou rýži s jemně pokrájenou slaninou, přidáme mleté maso, vejce, grilovací koření a sůl. Plátky masa tence naklepeme, na každý rozetřeme část náplně a dáme plátek cibule. Pak zabalíme a pevně stáhneme nití. Ptáčky opepříme, osolíme. Jarabáčky zprudka ze všech stran opečeme na rozpáleném tuku. Podlijeme vývarem a dusíme doměkka. Když se šťáva vysmahne, přidáme hořčici, kousek másla a trochu ji zaprášíme moukou. Osmahneme, opět podlijeme a povaříme. Jarabáčky podáváme s rýží a posypané pažitkou.
user-icon

autor Sch-iška


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jarabáčci

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Slovenská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena