Jahodový koláč se želatinou

Výborný koláč s ovocem, krémem a želatinou.


4.516x
0

Postup přípravy

Ve formě upečeme nízký piškotový korpus, po vychladnutí ho vyklopíme a rozkrojíme a namažeme jahodovou marmeládou. Můžeme použít i koupený korpus, rozříznout jej a namazat.

Formu po stranách vyložíme obyčejnými nebo cukrářskými piškoty a vložíme zpět namazaný korpus. Vyšleháme si smetanu a můžeme i nemusíme přidat ztužovač. Připravíme si želatinu podle návodu na sáčku.

Do mísy dáme jogurt, přidáme vlažnou želatinu a rozmícháme. Lehce vmícháme i smetanu a směs nalijeme do formy. Případně pokryjeme ještě vrstvou želatiny a ozdobíme jahodami. Jahodový koláč dáme vychladit do lednice.

Ztuhlý jahodový koláč se želatinou nakrájíme a můžeme podávat.
user-icon

autor sasulka30


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jahodový koláč se želatinou

Zpět na recept