Jahodový dort se želatinou

Tento recept na jahodový dort zvládne každý začátečník a oceníte jej v parních horkých dnech.


4.312x
30 min

Postup přípravy

Utřeme vejce s cukrem, přidáme horkou vodou, vmícháme prosátou mouku s kypřícím práškem. Těsto dáme do vyššího pekáče a pečeme při 180 °C asi 20 minut. Upečený korpus necháme vystydnout.

Mezitím si nakrájíme jahody na půlky, můžete použít i celé. Šlehačky ušleháme spolu se ztužovačem, vmícháme zakysanou smetanu a vanilkový cukr. Krém nalijeme na korpus, poklademe jahody a zalijeme želé na dorty, které připravíme podle návodu. Jahodový dort se želatinou necháme vychladit a ztuhnout.

Jahodový dort servírujeme vychlazený. Nakrájíme jej a můžeme podávat.
user-icon

autor Martina_74


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jahodový dort se želatinou

Zpět na recept