Jahodové řezy

Piškot s jahodovým krémem a želé.


4.49x
0
1×

Ingredience

krém

cukr
1 ksmáslo
200 gjahody
0.5 kostkytvaroh
8 plátkůželatina

těsto

70 mlolej
3 ksvejce
0.5 balíčkuprášek do pečiva
150 gcukr moučka
100 ghladká mouka
100 gpolohrubá mouka
70 mlvlažná voda

na potření

jahodová marmeláda

Postup přípravy

Vejce rozklepneme. Žloutky utřeme s cukrem do pěny. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Ke žloutkům přidáme vodu a olej, dobře promícháme. Přidáme prosátou mouku s práškem do pečiva a nakonec vmícháme tuhý sníh. Těsto nalijeme do vymaštěné a vysypané dortové formy o průměru 24 cm a upečeme dozlatova. Piškot na jahodové řezy vyndáme z trouby a necháme vychladnout. Mezitím si připravíme krém. Máslo utřeme s cukrem do pěny. Poté přidáme tvaroh a jahody. Dobře rozmixujeme. Přidáme želatinu a necháme vychladit v lednici. Piškot jednou rozřízneme a promažeme jahodovou marmeládou a zavřeme zpět do formy. Navrch dáme tolik krému, aby nám zůstal cca 1 cm od vrchu formy. Nahoru nalijeme červené želé připravené podle návodu a dáme do lednice. Jahodové řezy necháme odležet alespoň 6 hodin a můžeme podávat.
user-icon

autor smon

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Jahodové řezy

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena