Jahodové řezy se sněhem

Jemné řezy z lesních jahod zapečené se sněhem.


3.0102x
75 min

Ingredience

tuk na vymazání
hrubá mouka na vysypání
250 glesní jahody

těsto

5 ksvejce
20 gkakao
150 gcukr moučka
150 ghrubá mouka

poleva

4 lžícevoda
4 ksbílek
80 gcukr krupice
1 balíčekvanilkový cukr

Postup přípravy

Celá vejce s moučkovým cukrem vyšleháme elektrickým šlehačem do sněhu. Do hustého sněhu přidáme kakao a mouku. Troubu předehřejeme na 175°C a hluboký plech vymažeme tukem a vysypeme moukou. Připravené těsto rozetřeme na plech a zvolna upečeme. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Krupicový a vanilkový cukr zalijeme vodou a svaříme na hustý sirup. Za stálého šlehání pomalu vlijeme horký sirup do sněhu a ještě dobře ušleháme. Upečený korpus řezů posypeme jahůdkami, můžeme použít i malé zahradní, na které rozetřeme bílkový sníh, vložíme do trouby, kde jsme snížili teplotu na 80 °C a zvolna dosušíme. Vychladlé jahodové řezy se sněhem nakrájíme na řezy a servírujeme.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Jahodové řezy se sněhem

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena