Jahodové řezy se sněhem

Jemné řezy z lesních jahod zapečené se sněhem.


3.0102x
75 min

Postup přípravy

Celá vejce s moučkovým cukrem vyšleháme elektrickým šlehačem do sněhu. Do hustého sněhu přidáme kakao a mouku.

Troubu předehřejeme na 175°C a hluboký plech vymažeme tukem a vysypeme moukou.

Připravené těsto rozetřeme na plech a zvolna upečeme.

Z bílků ušleháme tuhý sníh. Krupicový a vanilkový cukr zalijeme vodou a svaříme na hustý sirup. Za stálého šlehání pomalu vlijeme horký sirup do sněhu a ještě dobře ušleháme.

Upečený korpus řezů posypeme jahůdkami, můžeme použít i malé zahradní, na které rozetřeme bílkový sníh, vložíme do trouby, kde jsme snížili teplotu na 80 °C a zvolna dosušíme.

Vychladlé jahodové řezy se sněhem nakrájíme na řezy a servírujeme.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jahodové řezy se sněhem

Zpět na recept