Jahodové řezy se smetanou

Výborné řezy se smetanou a jahodami.


5.013x
45 min

Ingredience

podle potřeby

cukr
mléko

těsto

6 ksvejce
0.5 balíčkuprášek do pečiva
150 gcukr moučka
1 balíčekvanilkový cukr
150 ghladká mouka

krém

2 kelímkykysaná smetana
250 mlsmetana ke šlehání
1 balíčekztužovač šlehačky
400 gjahodový kompot

na potření

jahodová marmeláda

poleva

1 ksjahodový pudinkový prášek
500 mljahodová kompotová šťáva

Postup přípravy

Suroviny musí mít pokojovou teplotu. Oddělíme vejce od bílků. Žloutky vyšleháme s cukrem a postupně přidáme prosáté suroviny. Nakonec jemně přimícháváme sníh vyšlehaný z bílků. Těsto upečeme v předehřáté troubě na 180 °C dorůžova.

Připravíme si krém. Do vyšlehaného ztužovače s vodou přidáme smetany, našlehanou šlehačku a odkapané jahody z kompotu. Dle naší chuti dosladíme a promícháme.

Krém naneseme na vychladlý korpus, který jsme potřeli jahodovou marmeládou.

V kompotové šťávě uvaříme pudink a ještě vlažný vlijeme na jahodové řezy. Dáme do lednice opět ztuhnout alespoň na hodinu. Jahodové řezy po ztuhnutí ozdobíme dle naší fantazie.

Jahodové řezy jsou na plech o rozměru 40 x 33 cm.

Jahodové řezy podáváme jako dezert ke kávě. Jahodové řezy jsou oblíbené i u dětí.
user-icon

autor null


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jahodové řezy se smetanou

Zpět na recept
Druh jídla
Dezerty
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.