Pekáček 20 x 25 cm vymažeme tukem a vysypeme moukou, můžeme i vyložit pečícím papírem.
Vejce vyšleháme s cukrem do pěny, lehce vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem, nakonec vmícháme olej. Těsto vlijeme do pekáčku a při 180 °C pečeme asi 20 minut. Upečený korpus necháme vychladnout v pekáčku.
V horké vodní lázni vyšleháme žloutky s polovinou cukru do husté pěny, Mascarpone smícháme se zbylým cukrem a vyšlehanou šlehačkou, přidáme žloutkovou pěnu.
Menší jahody omyjeme a necháme okapat.
Na vychladlý korpus v pekáčku rozetřeme asi 1/3 krému, na něj rozložíme jahody špičkou nahoru a potřeme zbylým krémem. Povrch jahodových řezů s mascarpone posypeme kakaem a dáme do ledničky ztuhnout.
Jahodové řezy s mascarpone podáváme jako lahodný dezert ve všedních i svátečních chvílích.