Oddělíme žloutky od bílků a bílky našleháme se špetkou soli na pevný sníh. Žloutky s cukrem šleháme déle, abychom získali hustou pěnu. Přidáváme mouku a nakonec pevný sníh z bílků.
Těsto uhladíme na předem tukem vymazaný a moukou vysypaný menší plech a pečeme při 180 °C v předehřáté troubě 15 - 20 minut. Korpus necháme vychladnout.
Kompotovou šťávu vyšleháme se zlatým klasem, cukrem a vejci. Z krému uvaříme hustou kaši, necháme vychladnout a poté promícháme s máslem a kousky jahod z kompotu.
Korpus rozpůlíme a potřeme obě poloviny krémem. Korpusy opět opatrně uzavřeme a necháme ztuhnout v lednici. Moučník můžeme ozdobit i čokoládovou polevou nebo šlehačkou.
Jahodové řezy s krémem nakrájíme a podáváme jako zákusek ke svačině.