Jahodové marokánky

Tradiční marokánky, tentokrát s chutí jahod.


4.273x
60 min
7×

Postup přípravy

Mandle spaříme, oloupeme a usušené nasekáme spolu s vlašskými ořechy. Jahody překrájíme na čtvrtky. Smetanu s cukrem a změklým máslem uvedeme do varu, vmícháme mouku a směs asi 2 - 3 minuty povaříme na hustou kaši. Vmícháme sekané mandle, ořechy, jahody i rozinky a důkladně promícháme. Směs necháme zcela vychladnout. Na plech vyložený pečícím papírem klademe malé hromádky a tvarujeme je do menších kulatých placiček. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 - 25 minut na 175 °C. Ještě vlažné je z plechu opatrně sundáme. Zcela vychladlé jahodové marokánky na rovné straně potřeme rozpuštěnou čokoládovou polevou (čokoládou na vaření), klademe nenamazanou stranou na podnos a polevu necháme zaschnout. Jahodové marokánky skladujeme v suchu a chladnu, kdy nám vydrží i měsíc.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jahodové marokánky

Zpět na recept
Druh jídla
Cukroví
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Vánoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena