Jáhly se zelím

Pečená jáhly se zelím, uzeným a špekem. Jednoduchá a rychlá příprava.


4.726x
75 min
5×

Postup přípravy

Tři cibule oloupeme a nakrájíme. Slaninu také nakrájíme. Uzené, třeba z krkovice, nakrájíme na kostky. Nakrájíme hlávkové zelí.

Cibuli, špek a uzené restujeme na rozehřátém oleji, až cibule zesklovatí.

Menší hrnek jahel (asi 2 dl) pořádně spaříme vroucí vodou.

Do pekáče dáme hlávkové zelí. Asi do 2/3 výšky pekáče, přidáme cibuli se špekem a uzeným, spařené jáhly a zalijeme mlékem do 2/3 pekáče. Vše pořádně promícháme a dáme do předehřáté trouby. Jáhly se zelím pečeme, dokud se nevyvaří všechno mléko. Asi 1 hodinu. Jáhly se zelím nesolíme. Uzené a špek jídlo osolí za nás.

Jáhly se zelím rozdělíme na talíře a podáváme.
user-icon

autor beril


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jáhly se zelím

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká