Jáhly se sójovým masem

Recept na velmi lehké jídlo, které vás neodrovná na gauč, ani když sníte dvě porce. Navíc jídlo je to chutné a zdravé.


5.06x
45 min
1×

Ingredience

1 kscibule
200 gceler
2 hrnkyvoda
1 kspórek
2 ksmrkev
1 kspetržel
1 ksfenykl
1 hrnekjáhly
2 ksmasox
5 lžicbílé víno
3 lžícesójová omáčka
1 balíčeksójové nudličky

podle chuti

vegeta
provensálské koření

Postup přípravy

Jáhly přebereme a 2 - 3 x spaříme vařicí vodou, aby se odstranila nahořklá chuť. Potom přidáme vodu, lžičku vegety a vaříme na slabším plameni, až se voda vsákne.

Zároveň si připravíme sójové maso. Vložíme ho do vroucí vody, do které jsme dali 2 kostky masoxu, nebo 1 kostku masoxu a sójovou omáčku, můžeme použít jakékoliv pálivé kořeni. Sójové maso vaříme 20 minut na mírném ohni a potom ho necháme ještě ve vodě do vychladnutí.

Očištěnou kořenovu zeleninu (mrkev, celer, petržel) nastrouháme na hrubším struhadle. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Pórek očistíme a nakrájíme na kousky.

Kořenovou zeleninu s cibulí, pórkem, fenyklem a pokrájeným sojovým masem smažíme v pánvi asi 15 minut. Postupně přidáme sójovou omáčku, provensálské koření, sůl a trochu vegety. Můžeme přidat i pár lžic bílého vína a nakonec vmícháme jáhly.

Jáhly se sójovým masem ihned podáváme jako hlavní chod.
user-icon

autor Kkuli


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jáhly se sójovým masem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká