Jablkový mošt jinak

Trochu jiná verze receptu na mošt z jablek.


4.728x
60 min

Postup přípravy

Umytá jablka zbavíme nejedlých částí, rozdrtíme nebo nastrouháme a hned prolisujeme, aby na vzduchu nezhnědly. Vylisovanou šťávu necháme stát, aby se usadil zákal, potom opatrně stočíme gumovou hadičkou nebo přecedíme přes plátno. Ve vhodné smaltované nádobě zahřejeme na 80 °C. Jablkový mošt jinak ihned plníme do čistých, umytých a horkou vodou vypláchnutých sklenic, které dobře uzavřeme, zabalíme do deky a nakloněné necháme vychladnout. Po vychladnutí uložíme jablkový mošt na chladné, tmavé a suché místo.
user-icon

autor Ludvo

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Jablkový mošt jinak

Zpět na recept
Druh jídla
Nápoje
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena