Diabetická pochoutka. Celý koláč má jen 200g sacharidů.
1 ks | vejce |
200 g | jogurt |
60 g | tuk |
250 g | jablko |
3 lžíce | rybíz |
180 g | polohrubá mouka |
citronová šťáva | |
hrubá mouka na vysypání | |
0.5 balíčku | kypřicí prášek do pečiva |
za 150 g | cukru - umělé sladidlo |
tuk na vymazání |
Z jablek odstraníme jadřince a oloupeme je. Jablka nakrájíme na kolečka a krátce je podusíme v troše vody s citronovou štˇávou a sladidlem.Vyjmeme je, necháme odkapat a osušíme je. Koláčovou formu (průměr 26 cm) vymastíme a vysypeme hrubou moukou.
Jogurt rozšleháme se sladidlem ,vejcem a rozehřátým tukem. Mouku smícháme s kypřícím práškem, prosejeme a lechce ji vmícháme do těsta.
Těsto nalijeme do formy a na něj poklademe jablka. Červený rybíz dáme doprostřed.
Koláč upečeme v mírně vyhřáté troubě dozlatova.
autor fojty
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena