Diabetická pochoutka. Celý koláč má jen 200g sacharidů.
1 ks | vejce |
200 g | jogurt |
60 g | tuk |
250 g | jablko |
3 lžíce | rybíz |
180 g | polohrubá mouka |
citronová šťáva | |
hrubá mouka na vysypání | |
0.5 balíčku | kypřící prášek do pečiva |
za 150 g | cukru - umělé sladidlo |
tuk na vymaštění |
Z jablek odstraníme jadřince a oloupeme je. Jablka nakrájíme na kolečka a krátce je podusíme v troše vody s citronovou štˇávou a sladidlem.Vyjmeme je, necháme odkapat a osušíme je. Koláčovou formu (průměr 26 cm) vymastíme a vysypeme hrubou moukou.
Jogurt rozšleháme se sladidlem ,vejcem a rozehřátým tukem. Mouku smícháme s kypřícím práškem, prosejeme a lechce ji vmícháme do těsta.
Těsto nalijeme do formy a na něj poklademe jablka. Červený rybíz dáme doprostřed.
Koláč upečeme v mírně vyhřáté troubě dozlatova.
autor fojty
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůJakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků je bez souhlasu Economia, a. s. zapovězeno.