1 ks | vejce | |
200 g | jogurt | |
60 g | tuk | |
250 g | jablko | |
3 lžíce | rybíz | |
180 g | polohrubá mouka | |
citronová šťáva | ||
hrubá mouka na vysypání | ||
0.5 balíčku | kypřicí prášek do pečiva | |
za 150 g | cukru - umělé sladidlo | |
tuk na vymazání |
Z jablek odstraníme jadřince a oloupeme je. Jablka nakrájíme na kolečka a krátce je podusíme v troše vody s citronovou štˇávou a sladidlem.Vyjmeme je, necháme odkapat a osušíme je. Koláčovou formu (průměr 26 cm) vymastíme a vysypeme hrubou moukou.
Jogurt rozšleháme se sladidlem ,vejcem a rozehřátým tukem. Mouku smícháme s kypřícím práškem, prosejeme a lechce ji vmícháme do těsta.
Těsto nalijeme do formy a na něj poklademe jablka. Červený rybíz dáme doprostřed.
Koláč upečeme v mírně vyhřáté troubě dozlatova.
Autor:fojty
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena