Vaření.czReceptyJablkový koláč se smetanovým přelivem

Jablkový koláč se smetanovým přelivem

Trochu pracnější, ale o to víc chutnější jablkový koláč.


4.524x
60 min
4×

Postup přípravy

Mouku smíchanou se solí a cukrem propracujeme s máslem, vejcem a vodou v hladké těsto, které necháme aspoň hodinu v lednici. Pak z těsta vyválíme podle tvaru a velikosti formy plát o síle asi 4 mm. Plát vložíme do formy (včetně postranních stěn) a těsto na několika místech lehce propíchneme vidličkou. Těsto uložené ve formě ještě necháme asi půl hodiny v lednici. Oloupaná jablka nakrájíme na plátky a pak je poklademe hezky na těsto, posypeme skořicovým cukrem a dáme péci do středně vyhřáté trouby na 20 minut. Mezitím si vyšleháme vajíčka s cukrem, mlékem a smetanou. Vznikne přeliv, kterým rozpečený koláč zalijeme a pečeme ještě dalších 20 minut. Jablkový koláč se smetanovým přelivem se podává vlažný, ale stejně chutná i studený.
user-icon

autor pv01


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jablkový koláč se smetanovým přelivem

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena