Jablkovo-skořicový koláč bez vajec a mléka

Nenáročný recept na výborný koláč s chutí jablek a skořice.


4.343x
45 min
4×

Ingredience

těsto

100 mlolej
100 gcukr krupice
1 lžičkamletá skořice
0.5 balíčkuvanilkový cukr
250 gpolohrubá mouka
0.75 balíčkukypřící prášek do pečiva
350 gstrouhaná jablka

podle chuti

rozinky
mandle

na ozdobu

cukr moučka

poleva

čokoládová poleva

podle potřeby

máslo na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy

Množství ingrediencí je počítané do dortové formy o průměru 26 cm. Pro pečení na plechu suroviny zdvojnásobíme.

Polohrubou mouku, prášek do pečiva, cukr, mletou skořici a sekané mandle nebo rozinky smícháme v jedné míse. Jablka nastrouháme a vymačkáme a přilijeme olej. Jablka promíchaná s olejem přisypeme k sypké směsi a vařečkou zapracujeme. Pokud jsou jablka sušší, můžeme postupně přilévat olej podle potřeby. Těsto bude tužší konzistence, ale všechny suroviny musí být propojené.

Těsto přendáme do máslem vymazané a moukou vysypané dortové formy.
Pečeme asi 30 minut v troubě předehřátě na 200 °C. Povrch musí zezlátnout. Po vyndání z trouby sundáme formu a necháme vychladnout.

Na závěr můžeme koláč polít cikcak rozehřátou čokoládovou polevou nebo jen posypat cukrem moučka.

Jablkovo-skořicový koláč bez vajec a mléka nakrájíme a podáváme s kávou.
user-icon

autor Jana


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jablkovo-skořicový koláč bez vajec a mléka

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.