Připravíme těsto z měkkého tvarohu, polohrubé mouky a Hery nebo másla. Těsto vypracujeme do hladkého nelepivého bochánku. Pokud se těsto lepí, přidáváme po lžičce polohrubou mouku, až je těsto nelepivé a vláčné. Těsto dáme do chladu odpočinout.
Jablka oloupeme a zbavíme jadřinců. Nakrájíme jablka na malé kousky nebo nahrubo nastrouháme. Do jablek přidáme dvě lžíce cukru, jednu lžičku skořice a vše promícháme.
Vychlazené těsto rozdělíme na 32 dílků. Z každého dílku v ruce vytvoříme kulatou placku, na kterou vložíme lžíci jablečné směsi. Okraje spojíme dokola k sobě tak, že vznikne malý uzlík. Jablkové uzlíky pokládáme na pečícím papírem vyložený plech a vložíme do předem vyhřáté trouby. Pečeme 25 minut při teplotě 180 °C.
Jablkové uzlíky po vychladnutí obalíme v moučkovém cukru se skořicí a můžeme podávat.