Chutný vláčný jablkový moučník vhodný například k ledové kávě.
Hodnocení
4.3
/ 5 (7x)
Doba přípravy
45 min
Chutnalo
3x
Ingredience
Ostatní
Olej1/2 hrnku
Vejce4 ks
Rozinky3 hrstě
Cukr krystal1 hrnek
Vanilkový cukr1 ks
Polohrubá mouka2 hrnky
Kypřicí prášek do pečiva1 ks
Máslo na vymazání formy
Nastrouhané jablko1 hrnek
Strouhanka na vysypání
Kakao (granko)2 lžíce
Jablko nakrájené na kostičky4 hrnky
Podle potřeby
Mléko
Podle chuti
Skořice mletá
Postup přípravy
Vajíčka s oběma druhy cukrů ušleháme do husté pěny, přidáme mouku, skořici, kypřící prášek, kakao, a postupně přimícháme olej a dle potřeby mléko.
Do těsta vmícháme jablka a rozinky a vše vlijeme na vymaštěný a vysypaný plech a pečeme při cca 200°C.