Jablka se skořicí

Recept na konzervaci jablek se skořicí a hřebíčkem.


4.812x
90 min
1×

Postup přípravy

Očištěná jablka oloupeme, rozkrojíme, zbavíme jádřince a nakrájíme na měsíčky nebo větší kostky. Jablka vhazujeme do vody smíchané s kyselinou citronovou (octem), která zabrání zhnědnutí.

Vodu s cukrem, skořicí a hřebíčkem důkladně promícháme, uvedeme do varu a 5 minut provaříme.

Jablka necháme na sítku okapat a pak je naskládáme do omytých suchých sklenic. Pracujeme postupně, kdy jednu část máme ve vodě, druhá se suší a třetí je již ve sklenicích. Jablka zalijeme teplým nálevem, přičemž do každé sklenice dáme 2 hřebíčky a kousek skořice. Hrdlo sklenice osušíme a sklenici ihned zavíčkujeme.

Sklenice naskládáme do zavařovacího hrnce, uvedeme do varu a sterilujeme 20 minut na 90 °C. Horké sklenice vyndáme na deku vzhůru dnem a necháme zabalené do druhého dne vychladnout.

Nálev je na jednu dávku zavařovacího hrnce, 12 - 14 sklenic (700ml).


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jablka se skořicí

Zpět na recept