Jablečný závin s rozinkami

Vynikající domácí štrůdl, který oceníte ráno u čaje nebo u odpolední kávy. Díky listovému těstu se jedná o rychlý a jednoduchý recept.


3.573x
45 min
1×

Postup přípravy

Jablka omyjeme, rozčtvrtíme, zbavíme jádřince a nastrouháme tak, že nám slupka zůstane v prstech. Pokud je třeba, vymačkáme z nich trochu šťávy.

Listové těsto rozválíme na pomoučněném vále. Na plát těsta nasypeme nastrouhaná jablka. Posypeme je lžící cukru a skořicí. Pokud chceme, posypeme jablka ořechy a rozinkami.

Těsto opatrně srolujeme do obdélníkového tvaru. Závin potřeme rozšlehaným žloutkem, aby nebyl suchý a měl zlatavou barvu.

Štrůdl přeložíme na pečící papír, pak na pečící plech a vložíme do předehřáté trouby na 180 °C. Pečeme přibližně 15 - 20 minut. Závin by měl mít zlatavou barvu. Může se stát, že štrůdl praskne ale to celkem nevadí.

Upečený jablečný závin vyndáme z trouby, necháme trochu vychladnout, posypeme cukrem a můžeme podávat. Závin se dá jíst teplý i studený.
user-icon

autor April-ka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jablečný závin s rozinkami

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.