Jablečný štrúdl

Tento recept už používám několik let a velmi se mi osvědčil.


4.561x
60 min

Postup přípravy

Mouku prosejeme na vál, přidáme špetku soli, kostku tuku a jogurt. Vše vypracujeme v hladké těsto. Podle potřeby přidáme mouku tak, aby se těsto nelepilo na vál. Jablka očistíme a nastrouháme.

Hotové těsto rozdělíme na 4 stejné díly. Vyválíme na tenké pláty, posypeme kokosovou moučkou, poklademe jablky, posypeme cukrem a mletou skořicí. Podle chuti přidáme rozinky nebo oříšky. Jako náplň je možné použít i tvaroh, marmeládu. Pláty těsta stočíme a dáme na plech péct. Jablečný štrúdl pečeme v elektrické troubě asi na 200 °C asi 15 minut.

Upečený jablečný štrúdl necháme trochu vychladnout a můžeme se do něj pustit. Štrúdl je dobrý teplý i studený.
user-icon

autor sylver


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jablečný štrúdl

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká