Jablečný koláč hraběnka

Recept na křehký jablečný koláč.


4.453x
60 min
13×

Postup přípravy

Smícháme polohrubou mouku, cukr krupici, kypřící prášek do pečiva, žloutky, Heru a vypracujeme ve vláčné těsto. Asi 1/3 těsta pak odložíme do chladničky.

Na plech dáme pečící papír a trhanými kousky namačkáme těsto po celém povrchu plechu. Nastrouháme jablka nahrubo. Jsou-li jablka kyselejší, přidáme k nim cukr. Jablka posypeme skořicí, přistrouháme citronovou kůru z jednoho citronu. Ze zbylých 4 bílků vyšleháme tuhý sníh, který poklademe na jablka. Vyndáme 1/3 zatuhlého těsta a na hrubém struhadle těsto nastrouháme rovnoměrně po celém povrchu nastrouhaných jablek.

Koláč pečeme při 160 - 170 °C do zrůžovění.

Jablečný koláč hraběnka necháme vychladnout, rozkrájíme a podáváme.
user-icon

autor Taťána


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jablečný koláč hraběnka

Zpět na recept