Jablečný džus

Jablečná sezóna přinesla bohatou úrodu. Jak si poradit s mnoha kilogramy jablek? Co třeba vyrobit domácí jablečný džus.


3.377x
60 min

Postup přípravy

Do jablečného džusu se hodí jakákoliv jablka, i ta méně kvalitní. Musíme je však dobře oloupat, zbavit jadřinců, stopek a vykrojit vadné části.

Takto očištěná jablka nadrobno nakrájíme, dáme do hrnce, podlijeme menším množstvím vody a dusíme doměkka. Jablka důkladně rozmixujeme a přes síto ještě dobře propasírujeme.

Do tekutiny vmícháme cukr a kyselinu, ochutnáme a buď ještě přikyselíme nebo dosladíme. Po řádném rozmíchání můžeme džus plnit do lahví, které důkladně uzavřeme. Lahve s nápojem musíme asi 20 minut sterilovat v hrnci s horkou vodou.

Před podáváním jablečný džus ředíme minerální nebo stolní vodou.
user-icon

autor Sarkak


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jablečný džus

Zpět na recept