Jablečný drobenkový koláč se skořicí

Rychlý recept na dobrý drobenkový koláč s jablky.


4.276x
60 min
4×

Postup přípravy

Jablka oloupeme a bez středu je nakrájíme na opravdu tenoučké plátky. Plátky jablek promícháme s citronovou šťávou a mletou skořici.

Ve větší míse promícháme prsty polohrubou mouku, cukr, lžičku mleté skořice a máslo. Tvoříme jakoby drobenku. Pokud potřebujeme, přidáme trochu mouky.

Dvě třetiny těsta vtlačíme do kulaté formy (průměr 22 cm) na dno i na strany. Na těsto pokládáme jablečné plátky. Ještě lepší je, když plátky jablek přečnívají přes těsto. Jablečné plátky přikryjeme zbytkem drobenkového těsta.

Drobenkový koláč pečeme v troubě předehřáté na 180 °C.

Jablečný drobenkový koláč podáváme vychlazený k teplému čaji.
user-icon

autor Samman


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jablečný drobenkový koláč se skořicí

Zpět na recept