Jablečno-banánové pyré se skořicí a ananasem

Recept na jednoduché pyré, které můžou jíst i malé děti jako přesnídávku.


5.015x
60 min
1×

Postup přípravy

Nejdříve si umyjeme jablka pod proudem tekoucí vody a poté jablka oloupeme. Následně jablka nakrájíme a zbavíme je jadřinců. Nyní již jablka můžeme dusit v hrnci (ideálně na troše vody) a čekáme, dokud nebudou měkká.

Mezitím si oloupeme banán, jestli chceme mít pyré více jablečné, přidáme pouze 1 banán jako dochucovadlo, ale pokud chceme mít pyré více banánové, přidáme jich víc. Banán nakrájíme asi na 3 kousky a v misce ho pomocí vidličky rozetřeme tak, aby z něj vznikla hustější kaše.

Až budou jablka doměkka, vylijeme z hrnce vodu a jablka přendáme do větší mísy, ve které se nám dobře mixuje. Tam jablka vidličkou trochu přitlačíme a přidáme banán, který už máme připravený. Ještě do mísy přidáme lžíci kompotovaného ananasu (kostičky). V mém případě jsem použil ananas v mírně sladkém nálevu. Nyní už směs můžeme umixovat. Když domixujeme, počkáme až směs zchladne. V zimním období můžeme dát směs za okno vychladit.

Až pyré bude dost chladné, přidáme podle chuti mletou skořici. Můžeme případně přidat cukr, ale ten už je hojně zastoupen v ovoci, takže ho tam raději nedáváme. Pyré poté dáme do sklenic s uzávěrem a alespoň jednu uchováme v ledničce. Po troše práce nám vznikne dobré a zdravé pyré!

Jablečno-banánové pyré se skořicí a ananasem se parádně hodí jako přesnídávka nejen pro děti. Pyré si můžeme mazat i na pečivo, pokud máme rádi sladké.
user-icon

autor MarweN


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jablečno-banánové pyré se skořicí a ananasem

Zpět na recept