Máslo rozehřejeme a mezitím si oddělíme žloutky od bílků. Jablíčka oloupeme a nahrubo nastrouháme. Žloutky našleháme s rozehřátým máslem, oloupanými nastrouhanými jablky a solí. Lehce vmícháme prosátou mouku s práškem do pečiva a pevně ušlehaný sníh z bílků. Těsto po částech lijeme na vaflovací pánev, uzavřeme a dozlatova upečeme. Jablečné vafle podáváme teplé, ozdobené šlehačkou a skořicovým cukrem.
Recepty do sbírky: Oblíbené domácí vafle 10x jinak
Připravte si tuto původně belgickou pochoutku na 10 způsobů. Snídaně, kterou potěšíte nejen děti. Chutnají božsky se šlehačkou, čerstvým ovocem, marmeládou, čokoládou i medem.

Autor:Vendulqa
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena