Jablečné lasagne

Tak tohle je opravdu veliká lahůdka, kterou budou znát hlavně gurmáni! Mnoho chutí a vůní v jednom!


3.0888x
90 min

Ingredience

100 gslanina
- -olej
- -sůl
125 mlvývar
60 gmáslo
500 grajčata
750 mlmléko
- -majoránka
1 kscibule
- -rozmarýn
60 gmouka hladká
100 gementál
3 ksjablka
- -pepř mletý
12 kslasagne
- -oříšek muškátový
500 gmaso mleté
2 ksceler řapíkatý
150 gmozzarella
125 mlšťáva jablečná

Postup přípravy

Slaninu, cibuli a celer nakrájíme na kostičky. Slaninu rozškvaříme na rozpáleném oleji a cibuli s celerem na něm osmahneme. Přidáme maso a za stálého míchání opékáme, až začne dostávat kůrku. Pak maso ochutíme sušenými bylinkami, přilijeme jablečnou šťávu, vývar a rozmačkaná rajčata, osolíme, opepříme a vše promícháme. V nezakrytém kastrolu zvolna dusíme na mírném ohni 10 minut. Na rozpuštěném másle osmahneme mouku a do jíšky vmícháme mléko. Na velmi mírném ohni necháme asi 10 min. povařit. Bešamel ještě osolíme a okořeníme pepřem a špetkou muškátu. Jablka nastrouháme na plátky. Troubu předehřejeme na 200°C. Do vymaštěné zapékací mísy dáme vrstvu lasagní a jablek, na ně rozložíme maso a přelijeme bešamelem. Vrchní vrstvu musí tvořit lasagne, poklademe a posypeme sýrem a zapečeme.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jablečné lasagne

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Italská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.