Jablečné koblížky

Recept na plněné koblížky jablky.


4.47x
120 min

Postup přípravy

Droždí, vlažnou vodu, mléko a lžíci krupicového cukru vložíme do velké mísy a dáme na deset minut na teplé místo, aby vzešel kvásek. Pak přidáme máslo, mouku, vajíčka a další lžíci krupicového cukru. Vařečkou promícháme do lepivého těsta. To přendáme na pomoučněný vál a uhněteme dohladka. Pak těsto vložíme do olejem vymazané mísy, přetáhněme potravinářskou fólií a na teplém místě necháme pětačtyřicet minut kynout, aby těsto zdvojnásobilo objem.

Poslední lžíci cukru smícháme s citronovou šťávou, skořicí a pokrájenými jablky. Těsto vyklopíme na vál a znovu ho pět minut hněteme. Poté jej rozdělíme na dvě poloviny a obě rozválíme do tloušťky jednoho centimetru. První plát rovnoměrně poklademe jablky a přiklopte druhým plátem. Vykrajovátkem nebo skleničkou o průměru 9 centimetrů vykrájíme šest koleček .

Menším vykrajovátkem o průměru 3 centimetry vykrájíme vnitřky, abychom získali kroužky .Ty dáme na plech vyložený pečícím papírem a nechte třicet minut kynout.

Jablečné koblížky smažíme ve vyšší vrstvě oleje z obou stran dozlatova. Hotové jablečné koblížky necháme okapat na papírové utěrce a obalíme v cukru.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jablečné koblížky

Zpět na recept