Jablečné koblížky se skořicí

Recept na vynikající koblížky z jablek se skořicí a cukrem.


3.06x
20 min

Postup přípravy

Jablka omyjeme, oloupeme a nastrouháme najemno. Na pánvi rozehřejeme polovinu másla, přidáme nastrouhaná jablka a dusíme je asi 10 minut.

Ve zbylém másle dozlatova osmažíme strouhanku, kterou pak necháme vychladnout. Vmícháme do ní rozšlehaná vejce, cukr, skořici, citronovou kůru a nakonec vychladlá podušená jablka, promícháme a vytvoříme těsto.

Z těsta vytvarujeme koblížky, které obalujeme ve strouhance a smažíme ve středně rozehřátém oleji dozlatova. Poté koblížky vyjmeme a necháme okapat na papírové utěrce.

Jablečné koblížky podáváme posypané skořicí a cukrem.
user-icon

autor amika


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jablečné koblížky se skořicí

Zpět na recept