Jabkáček

Recept na piškotový moučník s celými jablíčky.


4.37x
90 min

Postup přípravy

Malá jablíčka, dobrá jsou i panenská, očistíme. Můžeme ale nemusíme je oloupat. Vykrojíme jádřince a jamky naplníme třeba meruňkovou nebo jinou marmeládou. Poskládáme je na vymazaný a pomoučněný plech. Připravíme si piškotové těsto. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky vyšleháme s vřelou vodou a cukrem do pěny. Pak střídavě přidáme sníh z bílků a mouku. Kypřící prášek nedáváme. Těstem zalijeme jablka. Jabkáček vložíme do předehřáté trouby a pečeme dozlatova. Upečený jabkáček posypeme cukrem s vanilkou. Vychladlý moučník pak nakrájíme na porce a můžeme servírovat. Jabkáček podáváme třeba i se šlehačkou.
user-icon

autor konko

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Jabkáček

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena