Italské vařené fazole

Chutný recept na fazole až z Itálie.


4.513x
0

Ingredience

sůl
50 gtuk
2 lžícerajčatový protlak
400 gfazole
drcený pepř
2 lístkyčerstvá šalvěj

Postup přípravy

Fazole si den předem namočíme. Druhý den namočené fazole dolijeme nesolenou studenou vodou a zvolna vaříme v přikryté nádobě asi 2 - 3 hodiny. Necháme odkapat. V jiné nádobě rozpustíme tuk nebo nahřejeme olej, přidáme jemně nasekané lístky šalvěje, přidáme fazole a chvíli dusíme. Pak promícháme s rajčatovým protlakem a podle chuti přisolíme a opepříme. Italské vařené fazole podáváme s chlebem nebo s ohřátou uzeninou, opečenou slaninou nebo jinou přílohou.
user-icon

autor Ludvo

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Italské vařené fazole

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Italská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena