Italské smaženky Panzarotti

Další recept ze slunné Itálie.


4.614x
0
1×

Ingredience

sůl
1 ksvejce
1 lžícepetrželka
400 gbrambory
75 gmouka
1 lžícekmín
2 lístkyšalvěj
80 gmozzarella
125 gparmazán
mletý bílý pepř
olej na smažení
strouhaný muškátový oříšek

Postup přípravy

Brambory okartáčujeme a v malém množství osolené a okmínované vody vaříme 25 - 30 minut přikryté pokličkou. Mozzarellu nakrájíme na kostky. Uvařené brambory oloupeme a rozmačkáme.

K bramborám přidáme mouku, vejce a vše dobře promícháme. Těsto osolíme, okořeníme pepřem a muškátovým oříškem. Nakonec vmícháme nastrouhaný parmazán a sekané bylinky.

Z těsta připravíme malé buchtičky. Do každé buchtičky vtlačíme kousek mozzarelly. Italské smaženky Panzarotti smažíme je na oleji po obou stranách dozlatova.

Italské smaženky Panzarotti podáváme s rajskou smetanovou omáčkou s bylinkami.
user-icon

autor Ludvo


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Italské smaženky Panzarotti

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Italská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena