Italské risolety

Poměrně náročný recept na vydatný oběd.


2.05x
75 min

Ingredience

sůl
1 ksvejce
0.3 lmléko
10 dkgmouka
suroviny na trojobal
6 dkgsádlo na pečení

náplň

0.5 dkgcukr
3 dkgolej
3 dkgcibule
2 dkgmouka
12 dkgrajčatový protlak
muškátový květ
sůl a pepř
0.1 lhovězí vývar
12 dkgvařené hovězí maso
trocha citronové šťávy

Postup přípravy

Do kastrolku nalijeme olej, přidáme k němu jemně rozsekané cibule, trochu ji podusíme, poté ke směsi přidáme protlak z rajčat, cukr, sůl, pepř, citrónovou šťávu, vařené hovězí maso, rozsekané nebo umleté, vše podlijeme šťávou z pečeně nebo vývarem a podusíme. Nakonec ke směsi přidáme muškátový květ, zaprášíme moukou, ještě trochu podusíme a odstavíme. Nyní dáme do hrnečku vajíčko, mouku, mléko, sůl a dobře směs rozkvedláme. V pánvi na sádle upečeme z těstíčka omelety po obou stranách a necháme vychladnout. Pak je slabě potřeme vychladlou připravenou směsí, kraje po stranách trochu založíme, zatočíme, obalíme jako řízek a smažíme v horkém tuku dorůžova asi 6 minut. (Místo výše uvedené nádivky můžeme také použít špenát, hovězí haše, telecí haše, podušené hříbky a pod.) Příloha: různé saláty, zelenina a pod.
user-icon

autor Jaru

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Italské risolety

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Italská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena