Vaření.czReceptyItalské rajčatové těstoviny

Italské rajčatové těstoviny

Ostrá omáčka z rajčat na těstovinách. Vhodné pro vegetariány.


4.622x
30 min
1×

Ingredience

3 stroužkyčesnek
8 ksrajče
1 ksfeferonka
1 balíčektěstoviny
100 gparmazán
2 lžíceolivový olej
1 lžícesójová omáčka
3 lžičkyhnědý cukr
1 konzervakonzervovaná rajčata
1 ksmalá červená cibule
1 lžičkaitalská sůl

podle chuti

tymián
bazalka
oregano

Postup přípravy

Menší červenou cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky. Čerstvou feferonku nakrájíme na kousky. Stroužky česneku oloupeme a nakrájíme na plátky. Rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Otevřeme konzervu s rajčaty. Nastrouháme parmazán. Na dvou lžících olivového oleje osmahneme kousky červené cibule (může být i obyčejná) s feferonkou, přidáme plátky česneku a po malé chvíli konzervovaná rajčata i s nálevem. Necháme projít varem a přidáme kostičky čerstvých rajčat. Když se směs začne opět vařit, dochutíme italské rajčatové těstoviny bazalkou, oreganem a tymiánem. Od každého koření asi půl lžičky. Může být čertsvé i sušené. Nakonec přidáme lžíci sójové omáčky, lžičku itaslké soli a tři lžičky hnědého cukru. Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu. Rajčatovou směs podáváme na těstovinách a sypeme parmazánem. Italské rajčatové těstoviny podáváme ihned.
user-icon

autor gabriela

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Italské rajčatové těstoviny

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Italská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena