Italské rajčatové těstoviny

Ostrá omáčka z rajčat na těstovinách. Vhodné pro vegetariány.


4.622x
30 min
1×

Postup přípravy

Menší červenou cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky. Čerstvou feferonku nakrájíme na kousky. Stroužky česneku oloupeme a nakrájíme na plátky. Rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Otevřeme konzervu s rajčaty. Nastrouháme parmazán.

Na dvou lžících olivového oleje osmahneme kousky červené cibule (může být i obyčejná) s feferonkou, přidáme plátky česneku a po malé chvíli konzervovaná rajčata i s nálevem. Necháme projít varem a přidáme kostičky čerstvých rajčat. Když se směs začne opět vařit, dochutíme italské rajčatové těstoviny bazalkou, oreganem a tymiánem. Od každého koření asi půl lžičky. Může být čertsvé i sušené. Nakonec přidáme lžíci sójové omáčky, lžičku itaslké soli a tři lžičky hnědého cukru.

Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu.

Rajčatovou směs podáváme na těstovinách a sypeme parmazánem. Italské rajčatové těstoviny podáváme ihned.
user-icon

autor gabriela


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Italské rajčatové těstoviny

Zpět na recept