Italské masové kuličky

Recept na masové kuličky s omáčkou vhodné k těstovinám.


4.552x
60 min
6×

Postup přípravy

Vejce rozšleháme, papriku, žampiony a cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme.

Do misky vložíme mleté hovězí maso, strouhanku, parmazán, oregano, sušený česnek a vejce. Směs promícháme a ochutíme černým pepřem. Ze směsi vytvoříme 16 kuliček.

Na pánvi rozehřejeme olej a kuličky opékáme za stálého obracení asi 10 minut postupně ze všech stran dozlatova. Poté je vyjmeme z pánve a odložíme.

Do oleje na pánvi vložíme nakrájenou papriku, cibuli a prolisovaný česnek a za stálého míchání opékáme 3 minuty. Přidáme žampiony a směs smažíme další 4 minuty. Přimícháme rajčatový protlak, opečené kuličky vrátíme do omáčky a přivedeme k mírnému varu. Za stálého míchání vaříme 10 minut.

Podáváme například se špagetami. Recept na italské masové kuličky vystačí pro 6 osob.

Zdroj: Nakladatelství Rebo, edice Kuchařka pro labužníky


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Italské masové kuličky

Zpět na recept