Italské masové kuličky

Recept na masové kuličky s omáčkou vhodné k těstovinám.


4.553x
60 min
5×

Ingredience

3 stroužkyčesnek
2 ksvejce
60 gstrouhanka
1 kscibule
500 grajčatový protlak
1 lžičkaoregano
8 ksžampiony
1 lžíceolivový olej
2 lžícestrouhaný parmazán
mletý pepř
500 gmleté hovězí maso
1 kspaprika červená
0.5 lžičkysušený drcený česnek

Postup přípravy

Vejce rozšleháme, papriku, žampiony a cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme. Do misky vložíme mleté hovězí maso, strouhanku, parmazán, oregano, sušený česnek a vejce. Směs promícháme a ochutíme černým pepřem. Ze směsi vytvoříme 16 kuliček. Na pánvi rozehřejeme olej a kuličky opékáme za stálého obracení asi 10 minut postupně ze všech stran dozlatova. Poté je vyjmeme z pánve a odložíme. Do oleje na pánvi vložíme nakrájenou papriku, cibuli a prolisovaný česnek a za stálého míchání opékáme 3 minuty. Přidáme žampiony a směs smažíme další 4 minuty. Přimícháme rajčatový protlak, opečené kuličky vrátíme do omáčky a přivedeme k mírnému varu. Za stálého míchání vaříme 10 minut. Podáváme například se špagetami. Recept na italské masové kuličky vystačí pro 6 osob. Zdroj: Nakladatelství Rebo, edice Kuchařka pro labužníky
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Italské masové kuličky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z italské kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena