Vejce rozšleháme, papriku, žampiony a cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme.
Do misky vložíme mleté hovězí maso, strouhanku, parmazán, oregano, sušený česnek a vejce. Směs promícháme a ochutíme černým pepřem. Ze směsi vytvoříme 16 kuliček.
Na pánvi rozehřejeme olej a kuličky opékáme za stálého obracení asi 10 minut postupně ze všech stran dozlatova. Poté je vyjmeme z pánve a odložíme.
Do oleje na pánvi vložíme nakrájenou papriku, cibuli a prolisovaný česnek a za stálého míchání opékáme 3 minuty. Přidáme žampiony a směs smažíme další 4 minuty. Přimícháme rajčatový protlak, opečené kuličky vrátíme do omáčky a přivedeme k mírnému varu. Za stálého míchání vaříme 10 minut.
Podáváme například se špagetami. Recept na italské masové kuličky vystačí pro 6 osob.
Zdroj:
Nakladatelství Rebo, edice
Kuchařka pro labužníky