Italské kapustové závitky

Recept na jednoduché závitky, do kterých se přidávají vařené brambory.


5.05x
45 min

Ingredience

20 gmáslo
50 gparmazán
20 kskapustový list

nádivka

sůl
2 ksvejce
50 gmáslo
1 svazečekpetrželka
500 gbrambory
1 hrnekmléko
50 gparmazán
muškátový oříšek
mletý černý pepř
70 gparmská šunka

Postup přípravy

Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce. Kapustu rozdělíme na listy a krátce je povaříme ve vroucí osolené vodě asi 5 - 10 minut. Pak je necháme stranou vychladnout.

Uvařené brambory oloupeme a rozmačkáme. Dáme je do mísy, zalijeme horkým mlékem a přidáme máslo, nastrouhaný parmazán, nakrájenou šunku, sekanou petrželku, vejce a podle chuti sůl, pepř a strouhaný muškátový oříšek. Vše dobře promícháme. Z nádivky vytvoříme asi 20 šišek, které zabalíme to kapustových listů.

Italské kapustové závitky skládáme do vymazaného pekáčku nebo zapékací misky, posypeme parmazánem, poklademe máslem a vložíme do trouby předehřáté na 200 °C. Kapustové závitky pečeme asi 20 minut.

Italské kapustové závitky buď samostatně jako předkrm nebo jako hlavní jídlo s brambory nebo přílohou podle chuti.
user-icon

autor null


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Italské kapustové závitky

Zpět na recept
Druh jídla
Předkrmy
Národní kuchyně
Italská