Italské bramborové knedlíčky

Další ze zdravých receptů na bramborové knedlíky, tentokrát ze slunné Itálie.


4.725x
60 min

Ingredience

sůl
20 gmáslo
400 gbrambory
2 lžícevoda
3 lžícesýr
1 lžičkašalvěj
1 snítkašalvěj
5 dlzeleninový vývar
strouhaný muškátový oříšek
75 gjemná pšeničká krupice

Postup přípravy

Brambory vaříme přikryté pokličkou v malém množství mírně osolené vody asi 30 minut na mírném ohni. Brambory oloupeme a rozmačkáme.

K bramborám přidáme pšeničnou krupici, nasekanou šalvěj, sůl, muškátový oříšek, vlažnou vodu, strouhaný sýr a vypracujeme hladké a jemné těsto. Z bramborového těsta tvoříme válečky silné 5 - 6 cm. Z nich nakrájíme plátky silné 1 - 2 cm a uděláme z nich knedlíčky.

Ve vroucím zeleninovém vývaru vaříme knedlíky 8 - 10 minut.

Italské bramborové knedlíčky podáváme se smetanovou omáčkou, ve které je sýr a šunka. Italské knedlíčky můžeme ochutit rozpuštěným máslem se šalvějovými lístky.
user-icon

autor Ludvo


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Italské bramborové knedlíčky

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Italská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.