Italská tukožroutská polévka

Kromě toho, že by vám tato polévka měla pomoci při hubnutí, vyčistí nám krev a zvedne náladu. Samozřejmě ji můžete uvařit k běžnému obědu.


2.9291x
45 min

Postup přípravy

Zelí zbavíme povadlých listů a koštálu. Omyjeme jej a nakrájíme na osminy a následně na nudličky.

Celer omyjeme, očistíme, listy odložíme stranou na ozdobu a stonky pokrájíme na kolečka. Rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme jader a nakrájíme na kousky. Špenát očistíme, omyjeme a necháme okapat. Cibuli a česnek oloupeme. Cibuli nakrájíme na kostičky a česnek můžeme jen rozpůlit.



Hrnec na polévku vytřeme připraveným česnek. Vložíme do něj zelí, cibuli, zbytek česneku a celer a zeleninu zalijeme vodou tak, aby byla ponořená. Pak polévku přivedeme k varu a na mírném ohni ji vaříme dalších 15 minut.
Pak přidáme rajčata a špenát. Polévku dochutíme solí, pepřem a bazalkou a vaříme dalších 5 minut.



Polévku zdobíme listy celeru a mandlemi.

user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Italská tukožroutská polévka

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Italská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.