Italská tomatová polévka

Recept na chutnou a vydatnou polévku, která se dá podávat i jako hlavní chod.


2.65x
30 min

Ingredience

1 lvývar
20 gmáslo
2 ksbrambory
1 kscibule
500 grajče
80 grajčatový protlak
50 gtvrdý sýr
30 gpolévkové těstoviny

podle chuti

cukr
sůl
mletá skořice
citronová šťáva

podle potřeby

1 ksbageta

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Rajčata omyjeme a překrájíme na kousky. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Zvlášť uvaříme polévkové těstoviny a přidáme je až těsně před podáváním do polévky. Ve větším hrnci zpěníme na másle nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme překrájená rajčata, sůl a krátce orestujeme. Pak do směsi vsypeme kostičky brambor, přilijeme rajčatový protlak, podlijeme vývarem a přivedeme k varu. Zmírníme oheň a pomalu vaříme, až brambory změknou. Polévku necháme krátce zchladnout, pak ji rozmixujeme a přecedíme. Polévku dochutíme solí, cukrem, citronovou šťávou a špetkou mleté skořice. Nakonec přidáme uvařené těstoviny. Bagetu nakrájíme na dvanáct plátků, potřeme je máslem, posypeme strouhaným sýrem, vložíme do trouby a pečeme, až se sýr rozpustí a zezlátne. Italskou tomatovou polévku podáváme s opečenými plátky bagety.
user-icon

autor Karolína

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Italská tomatová polévka

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Italská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena