Tato rajčatová pizza získala název podle královny Markéty, která jí poprvé ochutnala v Neapoli.
Hodnocení
4.6
/ 5 (48x)
Doba přípravy
60 min
Chutnalo
2x
Ingredience
Ostatní
Cukr1 špetka
Mozzarella300 g
Bazalka lístky
Loupaná rajčata300 g
Těsto
Olej2 lžíce
Sůl1 špetka
Droždí1 kostka
Hladká mouka 1 kg
Vlažná voda5 dl
Podle potřeby
Olej
Podle chuti
Sůl
Postup přípravy
Těsto na pizzu připravíme tak, že rozmícháme droždí ve vlažné vodě a smícháme s hladkou mouku, olivovým olejem a špetkou soli. Vzniklé těsto rozdělíme na čtyři bochánky, zabalíme do folie a necháme alespoň 12 hodin odležet v lednici.
V míse rozmixujeme loupaná rajčata a ochutíme solí, kapkou olivového oleje a lžící cukru.
Pečící plech vymažeme olivovým olejem, odleželé těsto prsty roztáhneme po celém plechu a potřeme rajčatovou směsí.
Ozdobíme plátky mozzarelly, zakápneme olivovým olejem a pečeme v předehřáté troubě na maximum. Čas závisí na vlastnostech trouby, okraje těsta musí být upečené dozlatova.
Pizzu Margheritu ozdobíme lístky bazalky, nakrájíme na dílky a podáváme.