Vaření.czReceptyItalská krémová rajčatová polévka

Italská krémová rajčatová polévka

Jemná italská krémová polévka z rajčat těstovin.


4.519x
60 min
5×

Ingredience

1 špetkasůl
60 gmáslo
1 kscibule
1 lžícecukr krupice
600 mlzeleninový vývar
150 mlsmetana ke šlehání
220 gfusilli
900 gvyzrálá rajčata

podle chuti

sůl
pepř

na ozdobu

čerstvá bazalka

příloha

krutony

Postup přípravy

V hrnci rozpustíme máslo a osmahneme na něm cibuli. Jakmile změkne, přidáme rajčata, přilijeme polovinu zeleninového vývaru a vmícháme trochu jedlé sody (soda bikarbona). Přivedeme k varu, potom teplotu snížíme a polévku mírné povaříme asi 20 minut. Hrnec odstavíme, polévku necháme trochu vychladnout a potom ji rozmixujeme na jemný krém. Rozmixovanou polévku prolisujeme hustým sítem zpět do hrnce. Přilijeme zbytek vývaru, do polévky vložíme těstoviny fusilli (vřetena) a podle chuti ji osolíme a opepříme. Polévku, osladíme, přivedeme k varu a povaříme na mírném ohni asi 15 minut. Polévku nalijeme do nahřátých talířů nebo misek, ozdobíme připravenou šlehačkou a lístky bazalky. Podáváme s krutony (osmaženými kostičkami bílého pečiva). Zdroj: Špalíček receptů Těstoviny Nakladatelství SLOVART


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Italská krémová rajčatová polévka

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Italská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena