Indonéský jehněčí špíz se sezamem

Jemně připravené maso na grilu. Recept na špízy z jehněčího.


4.52x
60 min

Ingredience

2 ksvejce
100 gšalotka
0.5 svazečkumeduňka
150 gkysaná smetana
90 ghladká mouka
4 lžícecitronová šťáva
10 lžicsezamové semínko
3 lžícerajský protlak
800 gjehněčí maso
1 lžičkacayenský pepř

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

Šalotku očistíme a jemně nasekáme. Z citronu vymačkáme šťávu.

Vejce rozšleháme s polovinou citronové šťávy, s protlakem a moukou. Přidáme šalotku, osolíme a opepříme.

Maso čistíme, zbavíme šlach a blanek, nakrájíme na kousky, naložíme do připravené marinády a necháme alespoň 3 hodiny odležet.

Meduňku opláchneme, okapeme a jemně nasekáme. Smetanu promícháme se zbytkem citronové šťávy, solí, pepřem, cayenským pepřem a meduňkou.

Vyjmeme jehněčí maso z marinády, napícháme na špejle, obalíme sezamem a grilujeme z každé strany 4 minuty.

Špízy z jehněčího podáváme s připravenou meduňkovou omáčkou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Indonéský jehněčí špíz se sezamem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.