Tento recept přináší chuť Indonésie přímo na váš stůl. Sate Ayam je tradiční indonéský pokrm, který se skládá z kousků kuřecího masa napíchnutých na špejli a grilovaných do dokonalé křupavosti.
Nakrájíme kuřecí prsa na dlouhé slabé proužky a navlékněte je na 32 dřevěných špejlí nebo jehlic. Grilujeme maso na špejlích asi 3 minuty na každé straně. Během grilování maso potíráme směsí ze sójové omáčky, limetkové šťávy a sezamového oleje. Servírujeme polité arašídovou omáčkou.
Příprava arašídové omáčky:
V mixéru rozmixujeme arašídy, jarní cibulku, česnek, kari, římský kmín, koriandr, med, sójovou omáčku a vodu. Směs nalijeme na pánev a vaříme na středním plameni asi 3 minuty až omáčka zhoustne.
Autor:admin_iva