Indonéské kuřecí saté s arašídovou omáčkou (Sate Ayam)


3.0768x
45 min

Postup přípravy

Nakrájíme kuřecí prsa na dlouhé slabé proužky a navlékněte je na 32 dřevěných špejlí nebo jehlic. Grilujeme maso na špejlích asi 3 minuty na každé straně. Během grilování maso potíráme směsí ze sójové omáčky, limetkové šťávy a sezamového oleje. Servírujeme polité arašídovou omáčkou.


Příprava arašídové omáčky:

V mixéru rozmixujeme arašídy, jarní cibulku, česnek, kari, římský kmín, koriandr, med, sójovou omáčku a vodu. Směs nalijeme na pánev a vaříme na středním plameni asi 3 minuty až omáčka zhoustne.
user-icon

autor admin_iva


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Indonéské kuřecí saté s arašídovou omáčkou (Sate Ayam)

Zpět na recept