Vaření.czReceptyIndonéské kuřecí saté s arašídovou omáčkou (Sate Ayam)

Indonéské kuřecí saté s arašídovou omáčkou (Sate Ayam)


3.0768x
45 min

Ingredience

2 stroužkyčesnek
1 lžičkakari
1 lžícemed
2 lžícesójová omáčka
3 ksjarní cibulka
8 porcíkuření prsa
2 lžícešťáva z limetky
2 lžičkysezamový olej
100 gpražené nesolené arašídy
1 lžičkařímský kmín
0.5 lžičkymletý koriandr

Postup přípravy

Nakrájíme kuřecí prsa na dlouhé slabé proužky a navlékněte je na 32 dřevěných špejlí nebo jehlic. Grilujeme maso na špejlích asi 3 minuty na každé straně. Během grilování maso potíráme směsí ze sójové omáčky, limetkové šťávy a sezamového oleje. Servírujeme polité arašídovou omáčkou.

Příprava arašídové omáčky:
V mixéru rozmixujeme arašídy, jarní cibulku, česnek, kari, římský kmín, koriandr, med, sójovou omáčku a vodu. Směs nalijeme na pánev a vaříme na středním plameni asi 3 minuty až omáčka zhoustne.
user-icon

autor admin_iva


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Indonéské kuřecí saté s arašídovou omáčkou (Sate Ayam)

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena