Kuřecí řízky jemně naklepeme hranou dlaně, z obou stran posolíme a zprudka opečeme na rozehřátém oleji (4 lžíce); z každé strany asi 3 minuty.
Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a orestujeme na rozpáleném oleji, do kterého přidáme olej po pečení masa. Pak cibuli přendáme do zapékací mísy, na dno rozložíme třetinu salátu i s nálevem, položíme dva opečené řízky, opět přijde třetina salátu, dva řízky a nahoru urovnáme zbytek indonéského salátu (můžeme vyzkoušet i tuzemské varianty sterilovaných salátů) a jemně ho poprášíme sušeným česnekem.
Indonéské kuřecí řízky přikryjeme a vložíme do rozehřáté trouby. Pečeme asi 20 - 25 minut na 180 °C. Pak sundáme pokličku a pokrm ještě 5 - 10 minut dopékáme. Tady záleží na velikosti (tloušťce) kuřecích řízků.
Jako přílohu doporučuji dušenou či vařenou rýži.