Indonéské kuře

Vykoštěé kuře dušené na červeném víně s meruňkami a kompotovou šťávou. S rýží si pochutnáte!


2.9792x
75 min

Postup přípravy

Kuře omyjeme, stáhneme kůži a vykostíme. Posypeme trochou zázvoru, opečte na oleji, když zezlátne, podlijte trochou vývaru a dusíme doměkka. Z oleje a mouky si uděláme jíšku, zalijeme kompotovou šťávou, rozšleháme, přidáme víno a vaříme, až omáčka zhoustne asi jako smetana. Pak přikořeníme tabaskem a worcesterskou omáčkou, přidáme maso a nakrájené meruňky a necháme na mírném ohni probublávat. Můžeme přimíchat i rybízovou zavařeninu.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Indonéské kuře

Zpět na recept